Шампионът на IBF, WBC и WBO в полутежка категория Артур Бетербиев получи нареждане от WBC да защитава титлата си срещу претендент №1 Калъм Смит, неговият задължителен противник в следващия мач.

Бетербиев и Смит имат срок до 11 април, за да сключат сделка, преди да бъде наредено наддаване. Крис Маккена от вестник „Стар“ съобщава новината, че WBC е наредил битката Бетербиев срещу Смит. Бившият шампион на WBA в супер средна категория Калъм Смит ще се стреми да стане световен шампион в две категории срещу непобедения Бетербиев – 19 мача 19 победи всички с нокаут.

Феновете няма да са доволни, че Бетербиев ще се бие следващия път с Калъм Смит, защото искат да видят бой за с шампиона на WBA в полутежка категория Дмитрий Бивол.

Ако 32-годишният Смит спечели, той ще се насочи към безспорната титла срещу Бивол. В един перфектен свят Смит побеждава Бетербиев и Биволъ и се изправя срещу Канело Алварес в реванш през 2024 г., като всичките четири титли в полутежка категория са заложени на карта. Някои фенове на бокса не вярват, че Калъм Смит заслужава този шанс за световната титла срещу шампиона в полутежка категория Артур Бетербиев, тъй като промотираният от Еди Хърн боец от Matchroom се е бил само два пъти, откакто се премести в категорията през 2021 г., след като загуби от  Канело Алварес с единодушно решение през 2020 г.