Промоутърът от Matchroom boxing Еди Хърн иска да организира обединяващ всички титли в полутежка категория бой между Дмитрий Бивол и Артур Бетербиев в Абу Даби това лято. Това е голямата цел на Хърн, но ако свещения за мюсюлманите месец Рамадан попречи на Бетербиев да излезе на ринга, на неговото място ще се появи Джошуа Буатси.

Интересът на WBA Бивол да се изправи срещу носителя на поясите на WBC, IBF и WBO Бетербиев се увеличи миналия месец, след Бетербиев нокаутира задължителния претендент Антъни Ярд в Лондон. Въпреки това беше съобщено, че непобеденият лондончанин Буатси вече се е съгласил да се изправи срещу Бивол през май.

Хърн, който в момента менажира Буатси и организира последната битка на Бивол в Абу Даби, настоява, че това не е така, но е обяснил сложната ситуация, която в момента се опитва да маневрира в полутежка категория. И потвърди, че предпочитаната от него дата може да дойде твърде рано за Бетербиев, вярващ мюсюлманин, който ще пости по време на Рамадана, който продължава от 22 март до 21 април.

Хърн също потвърди, че планът му все още е да даде на Канело Алварес реванш срещу Бивол през септември, което може да отвори вратата за Буатси, но да предотврати възможност за обединителен бой за четирите пояса в полутежка категория.

„Някой каза, че сме подписали за битката Бивол-Буатси, но това не е вярно“, каза Хърн. „Искаме той да се бие с Дмитрий Бивол, но водим преговори Бивол да се бие с Канело през септември или с Бетербиев през юни, ако е готов да се бие след Рамадан. Ако може да е в Абу Даби, би било страхотна битка за Абу Даби. Там направихме последната битка на Бивол“.

„Но ако Бетербиев не е готов, много вероятно е Бивол да се бие през май или началото на юни срещу Буатси и след това, ако спечели, ще се бие с Канело през септември. Не мога да накарам Канело да спре да говори за този реванш, той просто е отчаян за този реванш. Първо той ще се бие с Джон Райдър през май. Ако Бивол направи битка с Буатси, това може да се случи в Америка, но бих бил готов да го направя в Обединеното кралство.“

Хърн също коментира текущата договорна ситуация на Буатси, който е боец от Matchroom, откакто стана професионалист след Олимпийските игри през 2016 г. Предполага се, че Буатси е на път да напусне мениджърите си, и да отиде към някой от другите големи промоутъри в Обединеното кралство. Но Хърн казва, че все още държи като коз съвпадението на правата и няма намерение да го пусне да си тръгне.

„Той има поети ангажименти в рамките на своето споразумение, което ние ще упражним“, добави Хърн.