Машината за нокаути в лека-тежка категория Артур Бетербиев смля и Андъни Ярд. Бетербиев спечели с нокаут в 8-и рунд защитата на трите си пояса и показа отново, че е най-добрият в дивизията. Това е 19-и нокаут в 19 мача за Бетербиев, който остава непобеден на ринга. Ярд пък губи за трети път в кариерата си.

Боят бе за титлите в лека тежка категория на WBC, IBF, WBO. Артур Бетербиев влезе в мача като големия фаворит.. Руснакът състезаващ се под канадски флаг имаше 18 мача и 18 победи в кариерата и трите пояса бяха на неговата сметка. Всичките му 18 победи бяха спечелени с нокаутт. Претендентът Антъни Ярд имаше повече мачове в 10-годишнтата си кариера – 25, от които 23 победи и 2 загуби.

„Уембли Арина“ се пръскаше по шевовете, като болшинството от публиката бе за местния любимец Ярд.  Британецът стартира добре в първи рунд, като показа агресия и скорост. Бетербиев не се трогна и постепенно започва да налага своя противник.

В първите 3 рунда нещата изглеждаха равностойни. В пети рунд обаче бе разковничето. Първо под дясното око на Ярд се оформи сериозен хематом, който бе сцепен от хората в щаба на британеца. Ярд нанесе мощно дясно кроше в лицето на Бетербиев, което го разклати сериозно.

Руснакът обаче натисна в края на рунда и приклещи противника в ъгъла. Бетербиев нанесе серия тежки удари, включително много тежък ъперкът, който сериозно разклати Ярд

В шести рунд нещата рязко започнаха да клонят към Бетебриев, който също получи доста рани по лицето. Шампионът обаче правеше по-точните удари. В седми рунд от щаба на Бетербиев му намекнаха, че изостава в резултата и трябва да бъде по-агресивен. И това подейства.

Осмият рунд се оказа последен. Макар това да беше най-трудният бой може би за Бетербиев, руснака започна да пласира много точно ударите си в тялото и главата на противника. Страхотно кроше прати Ярд на земята в нокдаун. Британецът се изправи, но видимо не бе ориентиран какво се случва. Той опита да продължи, но съдията прекрати боя веднага.