Според промоутъра Еди Хърн, един ден може да се състои двубой между Артур Бетербиев и Дмитрий Бивол за безспорната титла в лека тежка категория, но това няма да се случи, преди Канело Алварес да има шанс да се боксира срещу Бивол.

Хърн многократно е заявявал, че е готов да обсъди такава битка с Top Rank, промоутъра на Бетербиев, който е шампион на WBC, WBO и IBF. Хърн обаче даде да се разбере, че няма да се съгласи на сценарий, при който Алварес трябва да отложи двубоя си през септември, за да освободи място за Бетербиев срещу Бивол в същия срок.

Това означава, при условие че отделните организатори на двубоите действително успеят да постигнат споразумение, че Бетербиев - Бивол най-вероятно ще трябва да се случи през 2024 година.

Откакто загуби от Бивол миналата пролет в Лас Вегас в 12-рундова надпревара в лека-тежка категория за титлата на WBA, безспорната мексиканска суперзвезда Алварес се опитва да изравни резултата с руския боец.

Алварес, който обикновено излиза на ринга два пъти годишно, се очаква да се завърне между въжетата през пролетта срещу лондончанина Джон Райдър и отново през есента срещу Бивол.