Световният боксов съвет (WBC) създаде специален колан „Шампион на Дирия“, който ще бъде връчен на победителя в мача Джейк Пол -Томи Фюри в Саудитска Арабия този уикенд. Двамата най-накрая се срещат, след като на два пъти организирани битки между тях пропаднаха. Първо заради контузия на Фюри, а след това британеца не получи виза да влезе в САЩ. Сега те ще се бият в Риад.

Дългогодишните съперници се изправиха лице в лице в арена Уембли малко преди Антъни Ярд да бъде спрян от Артур Бетербиев през януари, но Фюри избра да пропусне тяхната пресконференция по-рано през февруари.

Пол, който има 6 победи от шест мача, се стреми да запази непобедения си рекорд на ринга и влиза в двубоя след победа със съдийско решение над MMA легендата Андерсон Силва. Фюри обаче ще бъде първият професионален боксьор, срещу когото ще се изправи.

Феновете на бокса бързо реагираха на съобщението на WBC, като един от тях каза: „WBC имат повече колани от Маталан (б.р. фирма за облекла)“. Друг се пошегува: „Шампион по диария“, подигравайки се на името избрано за колана.

Решението на WBC за новия пояс идва, след като Дерек Чисора критикува WBC за обещанието да класира Полв ранглистата на организацията в тежка категория, ако победи Фюри. Дел Бой казва, че това би било обида за многото бойци, които са се трудили и са работили усилено за признание по време на кариерите си – като ги призовава да бойкотират WBC, ако Пол влезе в ранглистата.