След като миналата година уговорения боксов мач между Джейк Пол и Томи Фюри пропадна, сега двамата ще направят нов опит. Битката им е обявена официално за 26-и февруари в Риад, Саудитска Арабия. Боят ще е в 8 рунда. Toва ще бъде 3-ти опит на двамата боксьори да премерят сили на ринга.

Първоначално беше планирано двамата да се бият през декември 2021 г., но британският боксьор се оттегли, позовавайки се на счупено ребро и инфекция на гръдния кош за оттеглянето си. През август миналата година двамата пак трябваше да се бият, но Фюри не получи виза за САЩ и битката пропадна.

Пол е с 6 победи от 6 мача на ринга и спечели 4 от победите си с нокаут. За последно той победи Андерсън Силва със съдийско решение в края на октомври миналата година. Фюри има осем мача и осем победи с 4 нокаута. За последно той победи Даниел Бочиански през април 2022 година.

2023 г. се очертава да бъде голяма година за Пол, който засили участието си в бойните спортове по-рано този месец. Джейк подписа договор за битка в смесените бойни изкуства с ММА лигата PFL. Цялото събитие ще си партнира с Top Rank и ще се излъчва чрез PPV по ESPN+ в Съединените щати.