На 15 ноември на огромния стадион AT&T в Арлингтън, САЩ, ще се състои най-скандалният мегасблъсък на годината - двубой между 57-годишната легенда в тежка категория Майк Тайсън и 27-годишния шоумен Джейк Пол.

Атлетическата комисия на щата Тексас е дала разрешение за официалното провеждане на двубоя. А Департаментът по лицензиране е готов да издаде на Тайсън боксов лиценз. Битката трябваше да се състои още през юли. Но след като ветеранът се разболя по време на един полет, беше взето решение събитието да се отложи за ноември.

Кореспондент на WBN се свърза с шефа на Тексаския департамент по лицензиране (TDLR). И там вече не са сигурни, че ще разрешат на Тайсън да се бие.

"Организаторът на шоуто, Jake Paul's Most Valuable Promotions, се свърза с нас с молба да преместим събитието за 15 ноември. Ние дадохме зелена светлина. Към момента е договорено, че двубоят ще бъде в 8 рунда. Рундовете ще са по две минути всеки. Ръкавиците са 14 унции. Приоритет е здравето на бойците", съобщава TDLR.

„Затова ще следим постоянно ситуацията, като при необходимост ще изискваме допълнителна информация. Медицинският преглед не е всичко. Преди двубоя наш специалист ще извърши преглед. И едва след това ще бъде взето решение за издаване или неиздаване на лиценз. И още нещо. Наличието на лиценз не гарантира, че на даден боец ще бъде разрешено да се бие. Ако по време на подготовката на двубоя стане известно, че съществува риск за здравето му, лицензът ще бъде незабавно отнет“.

От TDLR потвърдиха, че ако Тайсън има друг здравословен проблем, те незабавно ще отменят боя. И този път става дума за трайно блокиране на тази битка (в щата Тексас).