В събота в Рияд, Саудитска Арабия, шампионът на WBC в тежка категория Тайсън Фюри едва избегна ранен нокаут срещу абсолютния дебютант в бокса - камерунската ММА звезда Франсис Нгану. За никого не е тайна, че следващият двубой на Фюри (34-0-1, 24 нокаута) е за титлата абсолютен шампион в тежка категория с носителя на всички останали пояси украинеца Александър Усик (21-0, 14 нокаута). Веднага след двубоя с Нгану двамата бойци се срещнаха на ринга, като размениха няколко думи. Стана ясно какво са си казали двамата.

„Всичко беше готино. Една нереална вечер. Между другото, харесваше ми да седя до ринга и да наблюдавам всичко, което се случваше. Когато видях нокдауна, малко се изнервих. На първо място, бях много притеснен за Фюри. Страхувах се, че (в двубоя) може да има някакъв проблем. Дори извиках на Тайсън да работи с ударите си и да се движи. Мисля, че от боксова гледна точка Тайсън спечели. Но върху резултата се наслагва фактът, че Нгану не е боксьор. А Фюри е световен шампион”, обяви Усик.

Украинецът признава, че това, което е видял на ринга, „е игра на Тайсън. Той иска да ме отпусне по някакъв начин или нещо подобно. Но осъзнавам, че трябва да свърша много работа, за да се кача на ринга с него и да спечеля. Ако той наистина е изиграл това, което се случи, мисля, че трябва да получи Оскар за тази роля. От гледна точка на човек, който знае какво е бокс. Който разбира колко е трудно за теб след един бой. Който знае как искаш да се вайкаш и да не виждаш никого, искаш да си почиваш в съблекалнята, аз 100 процента не исках никакви ярки емоции. Исках просто да обявим битката си. Казах му по време на срещата ни на ринга "Пич, уморен си. Отиди да си починеш!"