Тайсън Фюри потвърди, че няма сериозни наранявания, които биха могли да застрашат битката за безспорната титла в тежка категория с Олександър Усик на 23 декември. Кралят на WBC вече се договори с украинеца, който държи титлите на WBA, IBF и WBO. Очаква се боят да е точно преди Коледа.

След като в събота Циганския цар бе пратен в нокдаун и сериозно удрян от дебютанта в бокса Франсис Нганну, след което Фюри спечели с разделено съдийско решение, промоутърът Франк Уорън заяви, че битката с Удсик ще бъде отложена за януари или дори февруари и март.

Екипът на 36-годишния Усик обаче потвърди, че датата 23 декември е бетонирана в договора и само сериозна контузия и лекарска забрана ще отложат двубоя в Саудитска Арабия.

С неприятни лилави синини около подутото ляво око, Фюри разкри, че няма сериозни поражения. "Имам само повърхностни синини. Имаше малко сблъсък с главата и няколко удара, но нищо сериозно, няма сериозни наранявания“, каза Фюри.

Това ще затрудни екипа на Циганския крал да отложи битката преди Коледа и евентуалния реванш, който трябва да се случи преди април, за да съвпадне със сезона в Рияд. Фюри смята, че шокиращото му представяне се дължи на липсата на битки в последно време и на 26-те килограма, които е трябвало да свали само за осем седмици.

Но той отказа да се оправдава и да хвърля сянка върху великолепното представяне на 37-годишния Нгану. "Не отнемам нищо от Франсис Нгану“ - заяви той пред Boxing King Media. "Тренирах много добре и се подготвих много добре. Но това е боксът, в който има добри и лоши нощи и просто трябва да продължиш напред. Чувствах, че моментът ми е доста лош, отново бях извън ринга почти година. Бях малко ръждясал, това не беше едно от най-добрите ми представяния, беше далеч от реколтата на Тайсън Фюри."

На въпроса дали 23 декември все още е на дневен ред, той отговори: "Оставям всичко това на моя екип, не се меся в това“.