Журтналистът Майк Копинджър от ESPN твърди, че съвсем скоро ще се състои двубоят за титлата в тежка категория между носителите на всички пояси в дивизията - украинеца Олександър Усик и британеца Тайсън Фюри. Но няма да е навръх Коледа, както се смяташе досега.

През уикенда в Саудитска Арабия Фюри (34-0-1, 24 нокаута) неочаквано имаше трудности с дебютиращата боксова звезда Франсис Нгану. Камерунецът го прати в нокдаун, но Циганския цар измъкна трудна победа с разделено съдийско решение. След обявяването на резултата Усик (21-0, 14 нокаута) се качи на ринга, за да се изправи срещу Фюри. Бойците потвърдиха, че скоро ще се срещнат в директен двубой.

Според Копинджър двете страни са се съгласили да се откажат от датата 23 декември и са се договорили двубоят да се състои през февруари в Рияд, Саудитска Арабия. Официалната причина за отлагането е заради рани и хематоми, които шампионът на WBC получи в хода на двубоя с Нгану.

Журналистът потвърди, че в договора има клауза за незабавен реванш. Очевидно е, че Усик и Фюри ще проведат два поредни двубоя. Но с голяма степен на вероятност във втория бой на карта няма да бъдат заложени всички шампионски пояси. Почти сигурно ще се наложи да бъдат освободени титлите на IBF и евентуално на WBO, тъй като задължителните претенденти Филип Хъргович от Хърватия и Джан Жилей от Китай чакат своя ред.