Олександър Усик показа последния си спаринг партньор в тренировките за боя с Тайсън Фюри. Това е сръбския гигант Санел Хасанович, който е убеден, че украинецът ще победи Циганския цар и ще стане обединен шампион в тежка категория. Битката е на 17 февруари в Саудитска Арабия, като на този етап и двамата се готвят усилено за мача.

Малко повече от месец преди двубоя и двамата мъже правят спаринги, за да се подготвят. Набирането на боксьори, които да се копират един друг, обаче е почти невъзможна задача поради уникалните им стилове и елитни способности.

Известно е, че Фюри е привлякъл Моузес Итаума и Джай Опетая, за да му помогнат да се опита да имитира Усик в лагера си. В същото време Усик вече е показван на спаринги със Санел Хасанович.

25-годишният сръбски гигант има баланс 7-1-1 (6 нокаута) като професионален боксьор. Макар да няма необходимия опит и технически умения, за да се мери с Фюри, той е сходен по размер и профил, като се има предвид, че Циганският цар също е с огромен ръст. Хасанович е висок 204 сантиметра, а Фюри – със сантиметър повече.

Хасанович публикува в социалните мрежи „@Usykaa, след няколко сериозни спаринга вярвам, че ще излезеш победител в битката срещу Тайсън Фюри! Също така, благодаря на моя екип @KUCBoxingPromotion за подкрепата и промоцията!"