Обединеният шампион в тежка категория Олександър Усик най-накрая изглежда ще се изправи срещу Тайсън Фюри в битка за безспорната титла, след като двамата бяха в преговори през цялата 2023 г. - но феновете ще трябва да почакат малко повече от първоначално обещаното. Преди двубоя си с Франсис Нгану Фюри заяви, че ще съди Усик, ако двамата не се срещнат на ринга на договорената дата 23 декември.

Сега екипът му е този, който променя плановете, след като миналия уикенд бившият шампион на UFC го повали в нокдаун и изкара целия мач, след което съдиите спорно дадоха победата на Фюри. След двубоя с Нгану Усик - може би в отговор на първоначалната правна заплаха от страна на Фюри - беше категоричен, че иска двубоят да се състои тази година, а екипът му заяви, че ще поиска доказателство за контузия, ако той бъде отложен.

В интервю за Ройтерс Усик заяви, че февруари ще бъде достатъчен, и планира да добави повече елементи към тренировките си, за да прекара добре времето си.

"Може да е през февруари и много ми се иска да е през февруари“, обяви Усик. „Бях готов да се бия на 23-ти, но тъй като Фюри получи някои контузии в последния двубой, нокдаун, то вероятно това ще бъде отложено за следващата година. Просто ще свърша повече техническа работа. От техническа гледна точка нищо не се променя. Просто ще имам малко повече време за някои допълнителни задачи и това е всичко“.

Официалната дата все още не е потвърдена, но се очаква следващата седмица да бъде обявена датата на демонстративния мач в Рияд, Саудитска Арабия.