Антъни Джошуа няма шанс да победи Дионтей Уайлдър смята опитния треньор по бокс Доминик Ингъл. 33-годишният Джошуа е свързван с дългоочакваната битка срещу Уайлдър в края на годината в Саудитска Арабия - с Тайсън Фюри срещу Александър Усик също потенциално фигуриращ в монументалната карта. Ингъл подкрепя Уайлдър в евентуалния бой с Джошуа, тъй като не смята, че британеца има "безразсъдна" страна в себе си.

„Както е Уайлдър, той е безразсъден, когато се бие, а Антъни Джошуа не е. Той има обхват, той има безразсъдство, той ще захвърли предпазливостта, има сила и ще стане от пода и ще се бие. Той също така се е боксирал с Тайсън Фюри три пъти, нещо, което Джошуа не е правил“, каза Ингъл пред Boxing King Media.

Боксовата техника на Уайлдър е критикувана през цялата му кариера, но Ингъл смята, че Бронзовия бомбардировач не получава похвалите, които заслужава. „Трябва да му отдадете пълна заслуга за това какъв е. Мисля, че за Антъни Джошуа би било много трудно да победи Дионтей Уайлдър. Много трудно. Не мисля, че той има качествата."

Джошуа спечели първата си победа от повече от две години, като победи Джърмейн Франклин през февруари, въпреки че представянето на британеца беше до голяма степен неубедително. Ей Джей беше посъветван да преследва реванш срещу познатия враг Дилиън Уайт, преди да се изправи срещу Уайлдър.

„Джошуа вече не е златната гъска, спортът не се върти около него“, каза Дилиън Уайт пред вестник „Сън“ „Неговият екип - който знае толкова много, но прави толкова малко - е свършен." Уайт победи Джошуа преди повече от десетилетие в ранга на аматьорите, но Ей Джей взе реванш на профиринга през 2015 г.

Уайт добави за потенциален реванш с Джошуа: „Искам битката. Знам, че DAZN също искат битката, защото ще бъде абсолютно огромно събитие. Единственият проблем, който всички имаме, е Джошуа. Той има проблеми с увереността и се страхува да приеме такъв бой. Той не иска да рискува деня на пенсионирането си в Саудитска Арабия срещу Уайлдър."