Дионтей Уайлдър обвини промоутъра на Антъни Джошуа Еди Хърн за провала на британския боксьор. Според Бронзовия бомбардировач агента на Ей Джей няма доверие на своя боец и дори се опитал да организира бой с американеца, още преди да се изиграе реванша с Олександър Усик. Миналата събота Джошуа загуби с разделено съдийско решение от Усик.

Хърн призна, че е говорил с мениджъра на Уайлдър Шели Финкел за евентуален бой с американеца още преди Джошуа да се изправи срещу Усик, но не е получил отговор.

„Опитаха се да осигурят мач с мен като застраховка, защото знаеха, че няма да спечелят. Това е бизнес“, обяви Уайлдър в социалните мрежи. По-късно Бронзовия бомбардировач обяви пред ESNews: „Еди Хърн дойде при нас и започна да говори за сделка за мач. А моят отбор обяви, че сме заети с подготовката на моя бой. Опита се да направи сделка за застраховка. А това се прави само, ако нямаш доверие на своя боец“.

„Според мен Хърн просто опитваше да направи договор за да има нещо сигурно. Но проблема е, че когато загубиш цената се вдига. Не можеш да получиш солиден договор“, допълни Уайлдър.

Бронзовия бомбардировач се готви за завръщане на ринга през октомври срещу Роберт Хелениус.