Робърт Гарсия, треньор на Антъни Джошуа, обяви, че британеца сам си е виновен за загубата от Олександър Усик. Ей Джей отстъпи с разделено съдийско решение миналата събота в Джеда, Саудитска арабия. Това бе втора поредна загуба от украинеца за Джошуа, след поражението миналият октомври в Лондон.

Според Гарсия най-лошият съперник на Джошуа е била психиката му. Според статистиката Ей Джей е водил в резултата до 9-и рунд, но категорично загуби последните 3 части и се провали.

„В деветия рунд при нас в ъгъла си казахме, че имаме боя в ръцете си“, обяви Гарсия пред IZQUIERDAZO. „Но Усик излезе по-силен накрая. Мислех си в последните дни, че Джошуа сам се победи. Психически не успя да се наложи. Психиката му бе това, което го победи. Той загуби вяра в 10-и и 11-и рунд. 10-ият беше много голям за Усик. Той промени целият мач. И психически Джошуа загуби“, допълни Гарсия.

47-годишният треньор призна, че в лагера на Джошуа са се надявали да стигнат до нокаут или поне до много тежък удар срещу противника, в последните няколко рунда.

„В онзи момент се надявахме на добър удар, защото Антъни има тежък удар. Един добре пласиран удар може да промени мача. На това се надявахме, защото доминирахме до тогава“, призна още Гарсия.