Дионтей Уайлдър започна подготовката си за завръщането на ринга. Американецът ще се боксира с Роберт Хелениус на 15 октомври. Мнозина смятаха, че Бронзовия бомбардировач е на път да се откаже, след като загуби от Тайсън Фюри през октомври миналата година, но Уайлдър няма такива намерения. Той дори обяви, че смята да се боксира докато навърши 40 и иска да има поне по 3 мача всяка година. В момента американецът е на 36 г.

Той все още е претендент №1 в ранглистата на WBC. Шампионът Тайсън Фюри обяви, че се оттегля, но след мача Усик – Джошуа, иска да се сблъска с украинеца в мач обединяващ всички пояси. Това най-вероятно ще стане през декември.

Уайлдър в това време работи с треньора си Малик Скот. Във видео пуснато в социалните медии Уайлдър демонстрира отлична кондиция при ударите. Бронзовият бомбардировач има 41 победи с нокаут и 2 загуби от Тайсън Фюри.

„Ще се боксирам докато стана на 40 г. След това спирам. Искам да имам по 3 мача на година, още съм млад. Чувствам се отлично, защото съм щастлив и имам душевен мир”, обяви Уайлдър.