На 14 януари в главното събитие на "Нощта на бокса" в Монреал, Канада, обединеният световен шампион на WBC/WBO/IBF Артур Бетербиев (19-0, 19 нокаута) ще направи задължителна защита на титлата си срещу британеца Калъм Смит (29-1, 21 нокаута). Междувременно, както съобщи известният американски боксов колумнист Кевин Айоли, допинг тестовете на Бетербиев, проведени от VADA на 6 декември, са имали "нетипичен резултат". Повишени нива на хормона на растежа и метаболита на тестостерона 5D-андростенедиол.

Въпреки това, тъй като и двете вещества се срещат естествено в организма и "нетипичният резултат" не е нарушение, което би се равнявало на положителен тест, а всички последващи тестове на VADA са отрицателни, двубоят ще се проведе по график.

Въпреки това Бетербиев направи изявление относно резултатите. "Разбрах, че Калъм Смит възнамерява да разпространи подвеждаща информация за моите тестове на VADA за този двубой. Нека бъда ясен: аз съм чист спортист. През цялата си кариера нито веднъж не съм дал положителна проба за забранено вещество. Всеки опит да се внуши обратното чрез инсинуации или спекулации е клевета. Подобно поведение е отвъд границите на приемливото. Калъм вече търси оправдания, търси изход от ситуацията. Ще се видим в събота."