Джон Фюри призна, че няма да се извини за обидите към някои от членовете на семейството си. Семейният клан на Фюри-старши се превърна в изключително известен в бокса, като синът му Тайсън Фюри е властвал като световен шампион в тежка категория, а Томи Фюри се е сражавал в пространството на инфлуенсърите в големи битки срещу Джейк Пол и KSI.

Джон Фюри се е превърнал в лидер на семейството, редовно присъства на събития, в които участват синовете му, и е готов на всичко, за да защити своите. Но бившият професионален боксьор настоява, че има неуточнени имена, които е решил да изключи от живота си след споровете.

В интервю за "Манчестър Ивнинг Нюз" той заяви: "Днес сме в друг свят. Времето е напреднало. Аз съм напреднал. Вече съм стар човек. Оттогава съм се научил по-добре, но по онова време всички искахме да сме оцелели и победители. Винаги има разминавания. Това е документирано. Струваше ми много време в затвора, много лоши чувства, много мълчание“, обяви Фюри старши.

"Има членове на моето семейство, с които никога повече няма да говоря, заради живота, който съм водил, заради живота, който са водили те. Измамата, задкулисието, слушането на твърде много хора, които не знаят за какво говорят. Аз също съм виновен за това. Както и те. Но аз съм човек, който обича собствената си компания. Сега съм решил, че на този етап от играта съм състезание за един кон. Излязох сам. Не се притеснявам от никого, защото светът вече ме е подминал."

Фюри-старши не посочи имена и не е ясно кого точно е отрязал завинаги. Той обаче настоява, че в сърцето си е семеен човек и е в добри отношения с другите в Манчестър и Ирландия.

„Излязъл съм с коня и каруцата, а хората така или иначе не ти вярват, защото хората, които вярваха в мен, отдавна ги няма. Те отдавна си отидоха. Знаете ли, можете да попитате определени хора горе-долу, които познават Джон Фюри в района на Манчестър. Те знаят какъв характер съм бил. И аз имах голямо уважение към тях, както и те към мен. Но при днешните мъже това е друга игра, нали?"

Династията Фюри е огромна в бокса, а в нея участва и треньорът Питър Фюри, който е известен с това, че напътства краля на тежката категория Тайсън до победата му над Владимир Кличко през 2015 г. Племенникът на Фюри-старши Хюи Фюри също се занимава с бокс в тежка категория, но все още не може да достигне постиженията на Циганския цар.

Годината беше смесена за Фюри-старши, който видя как синът му Тайсън се бие за безспорната титла срещу Олександър Усик в Саудитска Арабия. Но той наблюдаваше от ъгъла как британецът претърпя първото си поражение в кариерата, като загуби по точки и пропусна шанса да влезе в историята. В клана на Фюри Томи в момента е извън строя, тъй като му беше направена операция на ръката след победата му над KSI през октомври. А Роман Фюри, друг от синовете на Джон, отбелязва напредък в ранните етапи на кариерата си. Роман постигна баланс 4-0 с победата си в двубоя между Антъни Джошуа и Франсис Нгану в Саудитска Арабия на 8 март.