Бащата на Тайсън Фюри - Джон Фюри, каза мнението си относно това кой би дал на сина му по-тежката битка измежду Олександър Усик, и дългогодишния британски съперник, Антъни Джошуа. Въпреки постоянните слухове за битка с Усик или Ей Джей, Циганския цар все още не е стъпил на ринга с нито един от двамата съперници.

Феновете обаче ще се надяват, че шампионът на WBC ще се бие с поне един от двамата през следващата година, при условие че Фюри победи Франсис Нгану в предстоящата му кросоувър битка.

В интервю в YouTube канал за безплатни залози, Джон Фюри пренебрегна всяка възможност Усик или Джошуа да създадат проблеми на сина му на ринга, твърдейки, че единственият човек, който заслужава да бъде определен като истински съперник на Тайсън Фюри, е Дионтей Уайлдър и той „вече го е бил три пъти“.

„Джошуа или Усик? Няма никаква бинтка, двамата дори не могат да се бият. От това, което видях, Тайсън би си играл с тях. Просто не са достатъчно добри. Има нива в тази игра, казвал съм го и преди, те са тук долу, а Тайсън е тук горе. Той ще го докаже, не го казвам само защото съм му баща или защото е световен шампион, казвам го, докато всичко се натрупва, той просто е твърде добър за тях“, обяви Джон Фюри.

„Освен ако не видя някого, който е необикновен, аз ще бъда първият, който ще ви уведоми, ще кажа „чакайте, това е неговият враг, това е неговият партньор в танците. Засега не виждам такъв“.

Преди Фюри да може да мисли за битка с някой от двамата, той трябва първо да победи Нгану, срещу когото се изправя в Рияд, Саудитска Арабия на 28 октомври.