Бащата на Тайсън Фюри – Джон предизвика бившия световен шампион на бой. Татко Фюри бе изнервен от критиките на Фроч относно сина му. Според бившия световен шампион Циганския цар по всякакъв начин избягва боя с Олександър Усик и въобще няма да се случи обединителния мач. Джон Фюри предизвика Фроч за битка на стадион Уембли.

Фроч постави под въпрос битките на Тайсън Фюри срещу хора като Дионтей Уайлдър и Владимир Кличко, твърдейки, че не са толкова велики, колкото феновете ги представят. Сега Джон иска да уреди сметката с Фроч, като се бие с него пред 93 000 души.

„Видео към Carl The Snake Froch. Имаш какво да кажеш, приятелю, в твоя малък подкаст канал“, каза Джон. „Знаеш ли, Джон Фюри отново ти удари звънеца. Осигурил ти е много съдържание, много цифри за гледане, които търсиш. Слушай, твоят приятел Джордж Гроувс каза нещо много интересно“.

„Ти и аз, стадион Уембли, 93 000 публика. Готов съм за това, приятелю. Нека го кажем така, имаш много да кажеш. Аз имам. Заставам зад всяка дума, която съм казал. Да видим какво можеш да направиш по въпроса. Мразещ срещу най-добрия баща, така ще наречем това, но трябва да има бизнес смисъл“.

Джон беше предизвикан за битка от бившия боксьор Джо Игън през последните седмици, но той деликатно се заяде с ирландеца, като добави. „Други хора не генерират пари, но ти, бивш световен шампион. Хората все още те обичат, да видим какво можеш да направиш. Ще се бия с теб на стадион Уембли, накарай твоите хора да се свържат с мен."

Фроч вярва, че сърцето на Фюри вече не е в бокса, след като се оттегли от безспорната си битка за световната титла в тежка категория с Олександър Усик. Битката е пренасрочена за 18 май и Фроч иска Фюри да спечели въпреки коментарите му за британеца, така че безспорен сблъсък с Антъни Джошуа да може да се запази жив.