Изглежда, че Тайсън Фюри е взел пример от книгата на Олександър Усик за "странните методи на обучение" преди реванша им в Саудитска Арабия. В последния си пост в Instagram Фюри демонстрира своя уникален подход към каратето преди дългоочаквания реванш на 21 декември.

Феновете побързаха да предположат, че Фюри се е включил в "странните и прекрасни" тренировки, имайки предвид постиженията на Усик. Украинецът е известен с това, че тренира своята ловкост и работа с крака с алтернативни упражнения като жонглиране и подводен бокс.

Безспорният световен шампион в тежка категория наскоро беше видян да кара лодка в благотворително състезание в Монако.  Сега е ред на Фюри. Той се възползва от социалните мрежи, за да публикува видео, на което тренира карате заедно с Шорин Кемпо Кайкан и младши Робърт Майнс.

Вижда се как Циганският крал наблюдава сесията, преди да бъде изтеглен в средата на ринга, за да рита чувала. Фюри е освиркван от околните с викове: "Хайде, голямо момче. Искаш ли малко? Ела тук".

Циганският цар се усмихва, подготвя се и изпълнява ритника, като праща човека на земята, след което си тръгва и се смее.

Фюри сподели клипче от видеото в социалните мрежи със следния надпис: "Просто тренировка от старата школа".

Преди това Фюри заяви, че се е върнал към тренировките преди реванша с Усик - като преди това притесни феновете след голяма нощ в ресторант Cibo в Уилмслоу. Първото професионално поражение на Фюри дойде от Усик в историческия двубой, който короняса украинеца като безспорен шампион в тежка категория.

Този дългоочакван двубой се състоя през май 2024 г. в Рияд, Саудитска Арабия, където Усик, шампион на IBF, WBO и WBA, се изправи срещу Фюри, носител на титлата на WBC.

Триумфът на Усик не само отбеляза първата професионална загуба на Фюри и намали баланса му на 33-1-1, но и затвърди мястото на Усик в историята като първия неоспорим шампион в тежка категория с четири пояса.

Циганският цар обаче беше категоричен след двубоя, че вярва, че е спечелил, като посочи, че е контролирал по-голямата част от рундовете. Фюри ще търси реванш, когато двамата се изправят един срещу друг за втори път в Саудитска Арабия на 21 декември.