Франк Уорън е повече от убеден, че Тайсън Фюри ще отмъсти на Олександър Усик. През май Циганския цар загуби с разделено решение от Усик, като така пропусна възможността да стане първият безспорен шампион в тежка категория в ерата на четирите пояса.

Усик започна блестящо двубоя, но в средните рундове беше превъзхождан от уверения Фюри. След това украинецът се съвзе във втората половина на двубоя, като спечели осмия рунд, а в деветата част почти нокаутира Фюри по пътя към трудна победа. В крайна сметка съдиите присъдиха: 115-112 за Усик, 114-113 за Фюри и 114-113 за Усик, като нокдаунът се оказа решаващ.

"Хората говорят, че той е бил убит или нещо подобно в тази битка, но в нея нямаше нищо, тя беше равностойна", каза Уорън пред канала на Queenberry Promotions в YouTube. "В битката нямаше нищо и ви казвам, че следващия път ще бъде наистина, наистина ожесточена битка, в това няма съмнение."

Фюри беше обвинен за загубата си, че се е "забавлявал твърде много" на ринга, а в боя имаше моменти, в които британецът умишлено сваляше гарда, за да се подиграва и надсмива над своя противник. Уорън настоява, че ключът към победата на клиента му ще бъде да остане концентриран и да се придържа към бокса.

"Да, да, може да спечели, всичко, което трябва да направи, е да направи това, което направи в предишните рундове, и да остане фокусиран", добави той.

Сега Фюри и Усик ще се срещнат на 21 декември в Рияд, Саудитска Арабия, като на карта ще бъдат поставени само поясите на WBA, WBO и WBC, след като Усик оваканти пояса на IBF, за да може да участва в реванша.

"Веднага след двубоя той поиска реванш, такъв е", продължава Уорън. "Той иска да поправи всичко, защото знае колко равностойна беше битката. Той смяташе, че е спечелил двубоя, аз смятах, че просто го прецака, но независимо от това той не получи решението, но това беше близък бой“.

"Знам, че той наистина смята, че е трябвало да спечели, и не говоря за решението, а за това, че е трябвало да спечели и е можел да го направи. И знае какво трябва да направи следващия път, за да се случи това. В края на седмия рунд, когато се върнаха в ъгъла, наистина си помислих, че това е всичко“.

"Всички около него също. Имаше няколко души на Усик, които седяха зад нас, и всички те чувстваха същото. Но Усик се съвзе, излезе, хвана Тайсън за носа и Тайсън сякаш по някаква причина загуби концентрация. И Усик имаше голям рунд в следващия рунд, когато почти нокаутира Тайсън."