Саудитска Арабия ще се опита да организира сблъсък между големите звезди на британския бокс Тайсън Фюри и Антъни Джошуа през следващата година, независимо от резултатите на двамата до края на 2024-а.

За Джошуа предстои битка с Даниел Дюбоа за овакантения от Олександър Усик пояс на Международната боксова федерация (IBF). Ако победи сънародника си на "Уембли" на 21 септември, то Ей Джей ще стане световен шампион в тежка категория за трети път. От своя страна Фюри ще има реванш с Усик на 21 декември в Рияд, след като украинецът му нанесе първа загуба в професионалната кариера по-рано тази година.

Организаторът на двата мача Турки Алаших ще се опита най-накрая да реализира мечтата на британските боксови фенове и да качи на един ринг Фюри и Джошуа догодина. "Не се знае, възможно е Фюри да спре с бокса след мача с Усик. Но аз ще му отправя оферта. Мачът с Дюбоа ще е опасен и труден за Джошуа. Дори и Усик да победи, искам да видя Фюри срещу Джошуа. Няма да се опитвам да организирам трети мач между Джошуа и Усик, преди да направя Фюри - Джошуа. Целият свят иска да види този мач", коментира Алаших.

Той допълни, че Саудитска Арабия планира да организира боксова лига, с която да се намалят огромния брой шампионски пояси в спорта. "Според мен да има 68 световни шампиони е лудост", каза Алаших, визирайки по четири пояса във всички 17 теглови категории. / БГНЕС