Президентът на Top Rank Тод Дюбоф потвърди плановете на боксовия суперинвеститор Турки Алалшейкх в интервю за Sky Sports. За първата половина на 2025 г. е планиран двубой между двама от най-добрите британски боксьори в супертежка категория - мегасблъсъкът Тайсън Фюри (34-1-1, 24 нокаута) срещу Антъни Джошуа (28-3, 25 нокаута).

Фюри и Джошуа ще проведат двубои за титлата преди края на годината, като и двамата ще излязат като претенденти. През септември Антъни ще се опита да отнеме пояса на IBF от своя сънародник Даниел Дюбоа, а през декември Тайсън иска да вземе реванш за поражението си през май от украинеца Олександър Усик.

Алалшейкх настоява, че битката между Фюри и Джошуа ще се състои независимо от изхода на тези двубои.

„Винаги съм усещал, че тази битка ще се случи. И независимо от резултатите. Фюри и Джошуа са като Батман и Робин. Те винаги вървят рамо до рамо. И двамата имат огромно количество фенове. Дивизията в тежка категория преживява ренесанс. А Великобритания е епицентърът на всичко това. Така че ми се струваше, че така или иначе те ще имат директен двубой“, обяви Дюбоф.

Дюбоф оприличава тази потенциална битка на друг емблематичен сблъсък.

"Те имат много постижения. Съперничеството им продължава вече 15 години. И мисля, че то винаги е било актуално. Това е като Мейуедър срещу Пакяо. Тяхното съперничество продължава 10 години и накрая се срещат в битка. В този спорт да уцелиш точното време на битката е основният ключ към успеха. И в този случай ще бъде точно така. Точно този момент ще настъпи и те просто ще излязат един срещу друг на ринга. Сигурен съм, че тази битка ще се случи, независимо от всичко."