За да бъдеш световен шампион трябват много качества. Стеснителността не е едно от тях. А Майк Тайсън беше шампион, който ще се помни дълго. Железният обяви наскоро, че се счита за най-великият боксьор на всички времена, макар да завърши кариерата си с 6 загуби от 56 мача.

Майк Тайсън властва като безспорен световен шампион в тежка категория от 1987 до 1990 година. Тайсън спечели първите си 19 професионални битки с нокаут, 12 от които в първия рунд. Спечелвайки първия си колан на 20 години, четири месеца и 22 дни, Тайсън държи рекорда като най-младия боксьор, печелил титла в тежка категория.

Железния Майк беше първият боксьор в тежка категория, държал едновременно титлите на WBA, WBC и IBF, както и единственият боксьор в тежка категория, който ги обедини последователно. Тайсън е известен със своя свиреп и плашещ боксов стил, както и с противоречивото си поведение на и извън ринга.

Наскоро в своя подкаст Майк сподели, че легендарният боксов треньор и мениджър Къс Д'амато е бил прав да го смята за най-велик в историята. Д’Амато отговаряше за кариерата на Тайсън, както и за хора като Флойд Патерсън и Хосе Торес, които също влязоха в залата на славата на бокса. Д’Амато почина през 1985 г. още преди Тайсън да обедини титлите в тежка категория.

„Къс Д'амато беше прав. Аз съм най-великият в историята на бокса. За да бъдеш велик, първо трябва да си глупак и да правиш грешки. Не се обезсърчавайте, толкова е лесно да се обезсърчите и да се откажете. Нищо не ми дойде лесно, но не се отказах.“, каза Тайсън в подкаста Hotboxin.