Майк Тайсън е имал много големи битки в живота си. Повечето от тях много трудни. Самият той обаче разкри, кой е бил най-трудният му мач в кариерата. Железния Майк спечели 50 победи в кариерата си, като 44 от тях бяха с нокаут. Той игра срещу най-силните в категорията, като битката му с Ивендър Холифийлд остана в историята.

Легендарният американец разкри, че най-трудната среща е със сънародника му Пинклон Томас. Битката се състоя на 30 май 1987 година в Лас Вегас (САЩ). 20-годишният Тайсън спечели с технически нокаут в шестия рунд, защитавайки титлите на WBC и WBA.
Железния трябваше да удари Томас 17 пъти, за да може да го нокаутира.

„Мисля, че беше Пинклон Томас, той беше най-трудният ми опонент. Не бях се замислял, но преди две години прегледах видеото, мой приятел ми го показа. Ударих го 17 пъти в лицето и той падна, но това беше след 17 удара!“

„Всички тези удари бяха възможно най-силни и той загуби съзнание едва след последния. И си помислих: „Боже, това е най-тежката ми битка, той издържа 17 удара в челюстта!“, каза Тайсън в интервю за YouTube канала History Bites.