Моузес Итаума търси по-трудни предизвикателства, след като стигна до нокаут на противника в рамките на минута от началото на боксовия мач за втори път. Първите две професионални битки на 18-годишния в тежка категория приключиха за 60 секунди.

При януарския си дебют той се нуждаеше само от 23 секунди, а в събота отново стигна до нокаут в мач, в който ако мигнеш и ще го пропуснеш. Този път той победи съперника си Рамон Ибара за 35 секунди.

Безмилостният левичар се завръща на 15 април в ъндъркартата на Джо Джойс срещу Жилей Жан. И той иска да направи правилна промяна, тъй като се стреми да разбие рекорда на Майк Тайсън като най-младия световен шампион в тежка категория.

„Всъщност не мога да покажа какво мога, защото опонентите ми не издържат на това. Знам, че това е процес и се уча, но искам да премина до шест рунда сега и по-добри опоненти. Трудно е да се сравняват нещата, разбирам това, дори този съперник беше късен заместник на някого, така че съм благодарен, че се намеси и все пак бях на ринга. Но аз искам да се бия с мъже“, обяви тинейджърът.

„Научих много при аматьорите, уча се всеки ден на тренировки и спаринги, това, от което се нуждая сега, са рундове на ринга с допълнителния натиск на публиката и съперника. Не обвинявам никого, на 18 години и без никакви титли съм, а това означава битка с висок риск и ниска награда за когото и да било от противниците ми. Но имам нужда следващият ми опонент да издържи на още няколко удара и дори да нанесе той няколко“.