Джон Фюри твърди, че боксовата легенда Майк Тайсън се е съгласил да се бие с него в демонстративен сблъсък. Двамата се уговорили, когато се срещнаха в Саудитска Арабия по време на боя на Томи Фюри с Джейк Пол.

Боксовата легенда Майк Тайсън пътува до Близкия изток през февруари, за да гледа звездата на YouTube Джейк Пол в последната му битка срещу Томи Фюри. Британската звезда взе победата с разделено съдийско решение пред легендата в тежка категория, а брат му Тайсън Фюри също беше в публиката. Той е кръстен именно на Железния Майк.

„Бащата на известните братя и сестри Джон даде да се разбере, че Тайсън е един от неговите герои като даде на сина си същото име, но преди това предположи, че би искал да сподели ринга. И сега в огромна бомба, Фюри-старши предположи, че Тайсън се е съгласил да направи точно това, докато двамата са се снимали в неизлъчен подкаст“

Казах му в подкаста „аз и ти трябва да направим нещо и да се бием," каза Фюри старши по време на интервю за Mirror Fighting. "Знаете ли какво каза той? Каза, че би се радвал на това. Когато ми каза това, това е връхната точка в живота ми. Ако успея да се кача на ринга, удар за удар, каквото иска да направи, ако ме изнесат или умра на носилка, животът ми не е от значение“

„Майк Тайсън означава много за мен, защото кръстих сина си на него. Тайсън е кралят в тежка категория, така че мисля, че светът е за него. Той е страхотен човек, мъж и боец. Той се е поучил от опита си, знаейки какви са хората сега. Той е груб като мен, и двамата сме научили много."

Тайсън вече беше на ринга след пенсионирането си, биейки се в изключително успешно демонстративно събитие срещу Рой Джоунс младши през 2020 г., което постави нови тенденции в спорта. Очакваше се, че той дори може да се върне отново на ринга, но в крайна сметка той изключи потенциална демонстративна битка със звездата на YouTube Джейк Пол.

Въпреки това, той наскоро предположи, че ще бъде готов за доходоносен реванш в демонстративен формат срещу Ивендър Холифийлд, тъй като той продължава да тренира и е в добро състояние.

„Беше невероятно за мен да срещна Майк Тайсън. Страхотен, велик шампион, той беше толкова дружелюбен и емоционален човек. Мога само да съжалявам за човека, тъй като беше малтретиран, но страхотен шампион, ужасно управляван на моменти. За мен беше чест да седя в една компания с него."