Предстоят масови проверки на всички боксьори с професионален лиценз, за да бъдат предотвратени трагедии като смъртта на Борис Станчов. Българинът почина от инфаркт на ринга в Албания. Това неофициално заявиха пред "24 часа" от спортното министерство и от Българския професионален боксов съюз, откъдето починалото момче е получило лиценз.

Трагичният случай разкри невероятни злоупотреби в този спорт, главно около разрешенията за боксиране, но и свързани със съмнения за уредени мачове.

Основният скандал е как Борис Станчов повече от година е успявал да се бие с личната карта на Исус Величков, който му е втори братовчед, както и защо. Според едната версия причина е нежеланието на младежа да трупа загуби в началото на кариерата си, защото това можело да му изиграе лоша услуга по-нататък.

Според втората пък той е имал забрана да се боксира, най-вероятно по медицински причини, но боксът е бил най-важното нещо в живота му и той търсел начини да я заобиколи. Съмнения за последното породиха думите на втория му братовчед Исус Величков, който призна, че е предоставил личната си карта на Борис, за да се боксира.