От Българския професионален боксов съюз разпространиха отворено писмо с ново уточнение по повод трагичната кончина на младия български боксьор след участие в галавечер в албанския град Шкодра.
Първоначално се твърдеше, че починалият е Исус Величков, но впоследствие се разбра, че става въпрос за Борис Станчов.

Това стана ясно, след като самият Величков пусна жалейка за починалия в профила си във фейсбук, а от публикации на на близките на Станчов се разбра, че именно той е починалият български боксьор в Албания. Публикуваме писмото без редакторска намеса:

"До всички заинтересовани страни,
Уважаеми господа,

"Във връзка с трагичния инцидент и последвалата смърт на български боксьор на професионално боксово събитие в Шкодра, Албания, на 21 Септември 2019 г., Български Професионален Боксов Съюз още веднъж изказва своите съболезнования на близките на боксьора."

"Българският състезател Исус Розев Величков е регистриран в Професионалния Боксов Съюз с номер на лиценз 58. Регистриран е с лична карта и лични данни на това лице. В това число е пътувал с документи на това лице."

"От няколко източника постъпи информация, че лицето участвало в събитието с трагичен край, е Борис Александров Станчев. Към момента Българският Професионален Боксов Съюз има обосновани предположения, че Борис Александров Станчев е ползвал чужди документи за получаването на професионален лиценз, с които с чужда самоличност е пътувал в чужбина и участвал нееднократно в спортни събития."

"Изясняват се причините и обстоятелствата относно вкарването в заблуждение на Българския Професионален Боксов Съюз и официалните органи. Веднага щом получи необходимата информация по случая, Български Професионален Боксов Съюз ще излъчи официално становище за случилото се", беше написано в писмото, подписано от генералния секретар на организацията Евгения Петрова.