Спортният министър Красен Кралев взе отношение по казуса с починалия роден професионален боксьор Борис Станчов, който стана ясно, че се е представял със самоличността и лиценза на Исус Величков. Според него това е престъпление, като засега се касае само за неприятен прецедент, а не за тенденция. 

Ето и какво сподели министър Кралев в ефира на предаването "Здравей, България" по NOVA: 

"Няма как да го подминем тоя случай, защото е изключително неприятен. За мен е чисто престъпление, криминална проява - крадене на чужда самоличност. Това е извършено от починалия боксьор. Има няколко въпроса, които трябва да се разгледат и трябва да изчакаме преди да коментираме в детайли." 

"За мен има няколко въпроса извън кражбата на самоличността. Първото е здравословното състояние, от какво е починало момчето в Албания. Какво е било състезанието, имало ли е залагания, но това не можем да го коментираме, защото е на чужда територия." 

"Вече е проблем на албанците дали се е залагало. Нас ни интересува от какво е починало момчето, защото в леката категория е почти невъзможно да се случи така, че човек да си отиде заради самия бой."

"Другият въпрос е именно свързан с кражбата на самоличност. Тук изниква въпросът кой се е явил на преглед, кой е бил преглеждан. Исус ли е бил преглеждан, или Борис е бил преглеждан. Оттам-нататък трябва да видим треньор, мениджър, дали са в течение на тая кражба на самоличност. Защото тя продължава повече от една година." 

"Има Български професионален боксов съюз, който се занимава с това и е различен от федерацията. Те хората заседаваха, но и ние ще извършим проверка, за да разберем как е бил издаден лицензът на боксьорите. Защото там става това." 

"Няма как да филтрираш състезателите, то си е частно състезание. Те си решават сами дали да участват чрез мениджърите си. И те си участват. Той като има изкаран лиценз и документи, вече е въпрос на организаторите да проверят. Първата грешка може би е тук, че има издаден лиценз под чужда самоличност, самият Исус казва, че е дал документите на загиналото момче." 

"Според мен е абсолютно изключение този случай, сега трябва да чуем какви са мотивите. Сега чуваме мотиви, че не е искал да губи и да трупа негативен актив. Може да е имал и някакви проблеми, дали е имал криминално минало, но това е работа на разследващите. Но има неприятен прецедент. Аз го наричам прецедент, защото досега не е имало друг такъв случай", заяви Кралев.