Силвестър Сталоун даде на феновете "рядък" поглед зад кулисите повече от четири десетилетия след излизането на филма „Роки II“. Холивудската легенда, който изигра боксьора Роки Балбоа в шестте филма за Роки и треньора в двата spin-off-а на "Крийд" с участието на Майкъл Б. Джордан, е автор на оригинала от 1976 г.

Балбоа е известен с това, че отказва 265 000 долара - около 2 млн. долара в днешни пари - за да позволи на ръководството на филма да намери някой друг, който да изиграе „Италианския жребец".

В крайна сметка всичко се оказва наред, тъй като филмът е най-касовият хит на годината и печели 10 номинации за "Оскар", като печели три, включително за най-добър филм. Сталоун се заема с продължението, в което неговият герой се изправя срещу шампиона в тежка категория Аполо Крийд, който постига спорна победа с разделено решение в първата им битка.

Роки II завършва с това, че неправдоподобният претендент за титлата нанася серия от удари на Крийд и в крайна сметка постига голям нокдаун в последния рунд. Когато Крийд се сгромолясва на пода, Роки също губи равновесие и пада едновременно с него.

Реферът започва да отброява и на двамата, но след девет секунди Роки успява да се изправи на крака, докато съперникът му се срива от изтощение, което дава на Роки победата с нокаут.

Това е една от най-известните сцени в историята на франчайза, а 44 години след първото ѝ появяване на големия екран, феновете на Роки получиха задкулисни кадри как Сталоун я усъвършенства.

В понеделник 77-годишният Сталоун сподели клип, на който се вижда как той и Карл Уидърс, който изпълнява ролята на Крийд, имитират епичната бойна сцена, докато минувачи гледат с изумление.

Сталоун написа под публикацията: "Репетирам за финалния бой в Роки2. Редки кадри. Мислех, че ще е забавно да го споделя. Продължавайте да удряте."

16,8 милиона последователи на Сталоун започнаха да заливат секцията му за коментари. Един от феновете написа: "Това е злато!!!" Друг добави: "Това е как се създава история на киното." Трети човек коментира: "Никой никога не би предположил, че има двоен нокдаун! Абсолютно невероятно."

Някой друг написа: "Уау... Фантастично, Слай!!! Винаги е привилегия да можеш да видиш тези записани сцени от "Роки".