Карл Фроч не е фен на Тайсън Фюри срещу Франсис Нгану.  Циганския цар наскоро предизвика фурор, като се съгласи да се изправи срещу Нгану, който е бивш шампион на UFC в тежка категория без професионален опит в бокса, в продължение на десет рунда в Саудитска Арабия на 28 октомври. И Фроч каза, че този бой ще е по-скоро нещо като филма Роки III.

„Онзи ден гледах Роки с децата си“, каза Фроч пред talkSPORT. „Той се би с кечиста Хълк Хоган. Ето какво е това, това е шега“.

Измисленият боксьор Роки Балбоа направи знаменита битка срещу професионален кечист на име Тъндърлипс, който се играе от легендата на WWE Хълк Хоган в третата част от поредицата за Роки.

„Фюри е шампион на WBC в тежка категория и той трябва да защитава тази титла, що се отнася до мен“, добави Фроч.

Бащата на Фюри, Джон, наскоро се опита да защити сина си от обратната страна, като сравни битката му с Нгану с битката на Мохамед Али с професионалния борец Антонио Иноки през 1976 г.

Фроч настоява, че Али вече се е изправил срещу всичките си съперници, преди да проведе „шеговита“ битка, докато Фюри все още трябва да се докаже като най-добрия в своята ера. Феновете се надяваха да го видят да се изправи срещу Олександър Усик или Антъни Джошуа, но това не се случи и мениджърът на Усик дори искаше да види как WBC отнема колана на Фюри.

„Мохамед Али се би с борец в края на кариерата си, но той вече беше се изправил срещу Джо Фрейзър и всички останали, които бяха в неговата лига. Джордж Форман и всички големи удрячи в дивизията. Той го беше направил. Той беше имал своята кариера, а след това имаше малко битка за зрелище или за шеги. Както и да го наречете, това не е боксов мач. Това е дземонстративе, забавен тип битка“.

В крайна сметка 46-годишният Фроч разбира защо Фюри е решил да се бие с Нгану, но вярва, че той трябва да бъде държан на по-висок стандарт като най-добрия в тежка категория.

„Да, разбирам защо го прави“, заключи Фроч. „Разбирам го и няма да кажа, че не бих го направил, защото бих го направил. Ако ми предложат каквото и да е, £50 милиона ли са? Много пари, той е боксьор за да печели. Той се боксира, за да му плащат. Той не се боксира, за да го ударят в носа и да не му плащат. Защо да рискува живота си за малка сума пари, когато може да рискува живота си за огромна сума пари. Като световен шампион на WBC в тежка категория, той има задължението да се справи по-добре от Нгану. Нека бъдем честни, той не би трябвало да има шанс, дори шанс за удар. Видяхме какво се случи с Флойд Мейуедър и Конър Макгрегър. Беше несъответствие. Мейуедър го задържаше, отделяше му време и правеше шоу от това.”