Силвестър Сталоун е сред многото, които изразиха почитта си към Бърт Йънг след смъртта на актьора на 83-годишна възраст. Йънг, който изигра Поли в шест от филмите в поредицата „Роки“, почина на 8 октомври, но причината за смъртта му не беше съобщена. Ролята му във филма му донесе номинация за "Оскар" за най-добър актьор в поддържаща роля.

„На моя скъп приятел Бърт Йънг, ти беше невероятен човек и артист. На мен и на целия свят ще ни липсваш много. RIP“, написа Сталоун в прочувствена почит в Instagram заедно със снимка на двамата.

Карл Уидърс, който изигра Аполо Крийд във филмите, написа в X: „RIP, Бърт Йънг! Красива и талантлива душа. Той беше толкова неразделна част от семейството на Роки. "Искаш ли птицата? Иди и вземи птицата“. Поли ще бъде с нас завинаги“.

Много други фенове публикуваха клипове на актьора от филмите, тъй като и те си спомниха за Поли.

Роден като Джералд Томазо Делуиз в Ню Йорк, той учи актьорско майсторство, след като служи в морската пехота на САЩ през 50-те години на миналия век. Самият той е боксьор в младите си години, но се отказва от кариера на ринга заради актьорството, като обяснява в едно интервю: „Имах бъдеще, но семейството ми не искаше да поемам удари. Затова направих това, което можех, и оставих настрана собственото си сърце, собствените си нужди. Разбира се, че ми липсваше. Но е трудно да се пропусне спортът, защото кой обича да получава удари в лицето“.

Все пак той се занимава с мениджмънт на бойци, като поема професионалния боксьор Дейвид Сиърс, който е известен най-вече с предизвикателството си през 1985 г. към безспорния шампион в лека тежка категория Майкъл Спинкс, от когото губи с нокаут в трети рунд.

Йънг става известен с ролята си на Поли, брат на съпругата на Роки - Адриана, като изпълнението му носи на Йънг номинация за Оскар за най-добър актьор в поддържаща роля. „Роки“, разказващ за дребен боксьор от филаделфийски клуб, който неслучайно се бори за световната титла в тежка категория, печели три Оскара през 1976 г., включително за най-добър филм, а в боксофиса печели 225 млн. долара - става вторият най-касов филм през 1977 г. след "Междузвездни войни", въпреки че действителната му премиера е в края на 1976 г.

Други известни филми на Йънг са „Китайски квартал", "Папата на Гринуич Вилидж" и "Имало едно време в Америка", а също така има няколко гостувания в телевизионни предавания като "MAS*H" и "Закон и ред". В по-късните си години Йънг се изявява като художник, като негови творби са изложени в галерии по целия свят.