Антъни Джошуа е вдъхновен от тренировъчните методи на Роки Балбоа преди завръщането му на ринга срещу Джърмейн Франклин. Ей Джей се изправя срещу американеца на 1-и април в O2 Арена в Лондон. Бившият световен шампион в тежка категория няма победа от 2 години, след като загуби титлите си от Олександър Усик през септември 2021 г., преди да падне и във втората им битка през август миналата година.

Джошуа сега работи с третия си треньор в рамките на две години, докато Дерик Джеймс ще се стреми да го върне на пътя към битката за световната титла. Джошуа е бил вдъхновен от покойната звезда в тежка категория Ърни Шейвърс преди предстоящата си битка и също е използвал тренировъчни методи, станали известни във филмовата поредица Роки, като сеченето н дървета.

„Просто правех проучване за бокса и попаднах на Ърни Шейвърс, който беше известен като един от най-силните ударячи. Той сечеше дърва и това беше тяхната форма на упражнения за  сила и кондиция. Фокусирах се повече според методите от старата школа, силата и кондицията са голяма част от спорта сега, но мисля, че има разлика между силата и кондицията вътре и извън тренировъчния лагер. Мисля, че цепенето на дърва е добро за ротационната мощност, от това, което проучвах. Също така прави добро съдържание в Instagram!“, обяви Джошуа.

Джошуа може да се изправи срещу огромен противник, ако преодолее Франклин, тъй като неговият промоутър Еди Хърн наскоро изложи план за Ей Джей, който включва хитови битки срещу Дилиън Уайт и Дионтей Уайлдър по-късно през годината. Хърн смята, че Джошуа е бил умен да премести тренировъчния си лагер в Америка за предстоящата битка.