Антъни Джошуа настоя, че ще се изправи в следващия си мач срещу Дионтей Уайлдър. Ей Джей нокаутира брутално Робърт Хелениус в събота и вече мисли за голямата битка с Бронзовия бомбардировач.

Бившият двукратен шампион в тежка категория компенсира за не толкова агресивното си представяне в първите шест рунда, когато свали финландеца в седмия в битката им в The O2 arena в Лондон. Първоначално Джошуа трябваше да се срещне със стария си враг Дилиън Уайт, но реваншът им беше отменен, тъй като Уайт се провали на допинг тест преди двубоя.

Представители на Саудитска Арабия присъстваха на битката на Джошуа срещу Хелениус, тъй като се надяват да бъдат домакини на двубоя между Ей Джей и Уайлдър през януари. Джошуа, и неговият промоутър Еди Хърн потвърдиха, че Уайлдър ще бъде следващият противник.

„Уайлдър ще бъде следващия. Просто съм щастлив, че започваме тази битка, потенциално скоро. Ще погледнем назад след години и ще си помислим „Леле, вижте тази епоха, този човек се би с всички. Това е важното в наши дни, да не мислите много или да се тревожите за каквото и да било. Просто да се биете с най-добрите. Да даваш най-доброто от себе си. Не е лесно да уредиш тези големи битки, но аз имам доверие в моя отбор“, обяви Джошуа.

„Те ме отведоха далеч, като събрах четири от петте големи пояса и станах обединен двукратен световен шампион в тежка категория. Направихме страхотен бизнес, бих се в Америка и Саудитска Арабия. Моят отбор е невероятен и влагам цялата си вяра в тях. Просто трябва да се надяваме, че другият отбор също иска да играе тази игра“.

Еди Хърн каза за двубоя: „Мисля, че той може да победи спокойно Дионтей Уайлдър, но също така може да бъде победен от Уайлдър. Хубавото е, че той получи седем рунда срещу висок опонент. Трудно е да се възпроизведе силата на Уайлдър, но аз винаги съм смятал, че Ей Джей може да победи Уайлдър. Бих искал да го видя да се боксира с Уайлдър и да се опитам да го уредя".