Феновете на бокса изразиха загрижеността си за Тайсън Фюри, след като бе заснет как е изведен от бар в родния му град Моркамб, преди да падне на тротоара пред него пиян до козирката.

Появиха се кадри, на които 35-годишният Фюри изглежда по-зле по време на нощно излизане само няколко седмици след като претърпя първата си професионална загуба срещу Олександър Усик в Саудитска Арабия.

Източник заяви пред The Sun, че Фюри „е изпил няколко пъти повече и не се е чувствал много добре“, след като се е забавлявал с приятели и фенове.  

Британският боксьор в тежка категория прекара почти три години извън ринга след победата над Владимир Кличко през 2015 г., тъй като се обърна към алкохола и качи 28 килограма след борба с психичното си здраве, при която призна, че е обмислял самоубийство, а някои фенове се опасяват, че може да тръгне по подобен път след неуспеха си в Близкия изток.

"Наистина е тъжно да се види това, като се имат предвид проблемите, които е имал в миналото. Надявам се, че няма да тръгне отново по мрачен път", пише един от феновете на X.

Друг добави: „О, не. Надявам се това да не е рецидив. Би било тъжно за него да се върне там, където беше след битката с Кличко", а друг потребител призна: „Да, притеснявах се, че това ще се случи“.

Препъването от бар след нощно излизане може да не изглежда като нещо голямо за някои, но феновете изтъкнаха, че случаят на Фюри може да е много различен, като се имат предвид предишните му битки, и го призоваха да получи помощ, за да не излязат нещата отново извън контрол.

„Определено не е смешно, спомнете си докъде стигна преди Уайлдър” - гласеше един пост в Х. Подкрепяйки тези чувства, друг фен написа: „Ако знаете нещо за историята на това момче, знаете, че това не само не е добре, но и не е смешно. Надявам се, че отново ще получи помощта, от която се нуждае... не е нужно да приключва по този начин".

Поражението на Фюри от Усик се случи преди малко повече от три седмици, но вече е обявено, че той ще се изправи отново срещу украинеца на 21 декември.

Възможно е това да бъде отново за безспорната корона в тежка категория, тъй като IBF все още не е взела окончателно решение дали да отнеме пояса на Усик заради това, че не го е защитил срещу задължителния си претендент. Така или иначе, това ще бъде една от най-големите битки на годината, но след като видяхме краха на Фюри, се появиха съмнения дали реваншът с Усик наистина ще се състои.

'Psssttt.... Няма да има никакъв реванш", настоява един фен.

Планираният реванш все още е след шест месеца, което дава на Фюри време да се възстанови от тежките удари, които получи в първия двубой, и от нощта, която го засягаше, но феновете се надяват той бързо да се възстанови, за да си даде шанс за реванш.