Въпреки че битката на Саул Канело Алварес срещу Джермел Чарло на 30 септември далеч не е предизвестена, все още има много спекулации срещу кого ще се изправи мексиканецът във втората битка от трите си двубоя от договора с PBC. Днес обаче излязоха новини, че Алварес няма да има голяма дума по въпроса, при условие че иска да запази статута си на безспорен световен шампион в супер средна категория.

Президентът на WBC Маурисио Сюлеман каза пред Gambling.com, че звездата ще трябва да се изправи срещу временния шампион Дейвид Бенавидес през първата половина на 2024 г., ако иска да запази известния зелен и златен пояс

„Дейвид Бенавидес ще бъде следващият задължителен претендент на Алварес. Той е временният шампион. Той е задължителен претендент за WBC. Срокът на Бенавидес за задължителен статут е през март 2024 г. Това определено ще бъде страхотна битка“, обяви Сюлейман.

Думите на шефа на WBC ще бъдат музика за ушите на феновете на бокса по целия свят, които призовават Бенавидес да получи шанса за бой с Канело вече две години. "Мексиканското чудовище" е широко смятано за заплаха номер едно за Алварес в категория до 168 паунда (супер средна) и нарастват опасенията, че може би роденият в Гуадалахара боксьор не е много запален по идеята да защитава титлите си срещу по-младия, по-свеж и много по-едър мъж. Самият Бенавидес обвинява Канело, че избягва битка с него.

Това решение обаче изглежда е било взето от ръцете му, тъй като идеята той да се откаже от безспорната корона, която е работил толкова упорито, за да постигне, изглежда немислима.