Давид Бенавидес победи убедително съперника си в супер средна категория Кейлъб Плант и спечели с единодушно съдийско решение след невероятна битка в Лас Вегас в събота вечер. 26-годишният боксьор не започна добре, като понесе няколко мощни удара от опонента си през първите четири рунда.

Но с нарастването на увереността му той бързо успя да намали разликата и в крайна сметка да обърне битката в своя полза. Бенавидес победи 30-годишния си опонент в последните рундове, за да спечели чиста победа в картите на съдиите.

Той не успя да събори Плант, въпреки че нанесе няколко големи удара, които на свой ред оставиха американеца на въжетата. Така че нямаше съмнение, кой ще предпочетат съдиите след последния гонг.

Бенавидес взе единодушно съдийско решение с резултати 115:113, 116:112, 117:111. И категоричната му победа му донесе шанс да се изправи срещу световния шампион Канело Алварес.

В интервюто си след двубоя Мексиканското чудовище каза: „Много уважавам Канело Алварес, но той трябва да ми даде този шанс сега. Това е, което всички искат да видят, аз срещу Канело, нека го направим през септември“.

В момента Канело се подготвя за предстоящата си битка срещу Джон Райдър, която трябва да се проведе през май. Но той все още не е коментирал евентуална среща с Бенавидес, който също като Канело е от мексикански произход.

Плант призна пораоението и направи комплименти на съперника след битката. „Давид е адски боец. Това е голямо съперничество, но ние влязохме тук и го решихме като мъже. Влязох там и се сблъсках с най-добрите в света; не съм подвел никого. Няма извинение. Давид беше по-добрият тази вечер“, каза Плант.