Райън Гарсия действа като Антъни Джошуа и смени треньора, след провала в битката с Джервонта Дейвис. Гарсия назначи Дерик Джеймс за свой наставник и така влезе в списъка на елитни боксьори като Ерол Спенс-младши, Антъни Джошуа и Джърмел Чарло, които също използват Джеймс за свой треньор.

Гарсия беше трениран от Джо Гусен в аматьорските си дни. Когато стана професионалист, баща му Хенри застана в ъгъла. Въпреки че остана част от него през цялата си кампания, Гарсия направи по-сериозна връзка с треньора на Канело Алварес, Еди Рейносо, през 2019 г.

Той се раздели с мексиканеца, донякъде горчиво, и се върна към Гусен в началото на 2022 г. Двойката натрупа две победи заедно – срещу Емануел Тагое и Хавиер Фортуна – преди да се изправи в най-тежкия тест срещу Джервонта Дейвис.

Това беше първата загуба на Гарсия, като падна на земята във втория рунд и след бе нокаутиран в седмия. Интересното е, че на пресконференцията след мача Гусен отсъстваше. Случайно или не, Гарсия потвърди раздялата им дни по-късно.

Сега той обяви, че ще бъде ръководен от Джеймс занапред, в това, което той каза, че ще бъде кампания в суперлека категория..

Джеймс беше обявен за треньор на годината от списание Ring през 2017 г. и получи същото отличие от WBA, WBC и Sports Illustrated през 2020 г.

В лицето на Спенс и Чарло той има обединени и безспорни шампиони и добави една от най-големите суперзвезди на бокса в лицето на Джошуа в своя списък тази година. Въпреки че се оттегля от собствената си бойна кариера със скромен рекорд, няма съмнение, че тексасеца познава бокса и как да извлече най-доброто бойците си.