Антъни Джошуа и Франсис Нгану ще бъдат предшествани от интригуващ поддържащ актьорски състав преди кръстосаната битка следващият петък. Бившият обединен световен шампион в тежка категория на бокса и бившият крал на UFC в тежка категория на ММА ще се сблъскат на 8 март в Рияд, Саудитска Арабия, а пълната ъндъркарта вече е потвърдена.

В съглавното събитие Жилей Жан (26-1-1) ще се изправи срещу Джоузеф Паркър (34-3) в завладяващ сблъсък в тежка категория. Двамата най-добри претенденти ще се срещнат, след като и двамата спечелиха победи миналата година.

Жан на два пъти нокаутира Джо Джойс, за да вземе „временния“ пояс на WBO, което му дава право на евентуален задължителен удар за един от четирите пояса, когато Тайсън Фюри и Олександър Усик се сблъскат на 18 май.

Междувременно Паркър изненада Дионтей Уайлдър, като взе комфортна победа с единодушно решение. Сега двойката ще се срещне на 8 март, въпреки че в картата има и две битки за световната титла.

Първо в категория перо, Рей Варгас (36-1) е настроен да защитава своя пояс на WBC срещу Ник Бол (19-0). Мексиканският шампион беше неактивен и загуби последната си битка, докато се опитваше да повиши теглото си и да се качи в горна категория, докато британският претендент е непобеден досега.

Освен това, в суперполусредна категория, узбекистанецът Исраил Мадримов (9-0-1) ще се изправи срещу руснака Магомед Курбанов (25-0) за вакантната корона на WBA.

По-надолу в картата има интересен изцяло британски сблъсък в лека категория между Марк Чембърлийн (14-0) и Гавин Гуйни (17-2-1).

В друга интригуваща афера, непобеденият австралиец в тежка категория Джъстис Хуни (8-0) ще се срещне с Кевин Лерена (30-2) от Южна Африка, който е най-известен с трилъра си от три рунда с Даниел Дюбоа през 2022 г.

Друг интересен момент от картата е наличието на братът на Тайсън Фюри, Роман Фюри (3-0), който ще продължи да напредва в ранните етапи от кариерата си в тежка категория срещу Мартин Сварц (2-0).

ПЪЛНАТА КАРТА НА ДЖОШУА - НГАНУ

Жилей Жан – Дооузеф Паркър - WBO 'Interim' титла в тежка категория

Рей Варгас - Ник Бол - Световна титла в категория перо на WBC

Исраил Мадримов - Магомед Курбанов  - Световна титла в супер-полусредна категория на WBA

Марк Чембърлейн - Гавин Гуини  - лека категория

Джъстис Хуни - Кевин Лерена  - тежка категория

Джак МакГан - Луис Грийн -  суперполусредна категория

Зияд Алмааюф – Кристиян Лопес Флорес - супер-лека категория

Роман Фюри – Мартин Сварц - полутежка категория

Андрий Новицки - Хуан Торес - тежка категория