Феновете на Антъни Джошуа вече съжаляват за Франсис Нгану, след като надникнаха отвътре в неговия тренировъчен лагер. Джошуа се завръща на 8 март в Саудитска Арабия срещу Нгану, който направи боксовия си дебют едва през октомври срещу Тайсън Фюри.

Ей Джей се подготвя за кросоувър двубоя в залата на новия треньор Бен Дейвисън в Харлоу. Бившият световен шампион качи снимка в изцяло черно със заплашително изражение на лицето си - което накара някои фенове да се страхуват от най-лошото за Нгану.

Един каза: „Наистина се чувствам зле за онзи Франсис, защото си готов.“ Друг добави: „Мъчно ми е за Франсис, той ще усети жегата“. Трети допълни: „Тези очи казват всичко“.

Джошуа нокаутира Ото Валин в пети рунд в последната си битка през декември, първата му битка под ръководството на треньора Дейвисън. Междувременно 35-годишният Нгану свали на земята Фюри при дебюта си в бокса, но загуби със спорно решение.

Това все още беше достатъчно за него, за да спечели битка с Ей Джей, заменяйки Дионтей Уайлдър, след като американецът загуби от Джоузеф Паркър. Мнозина бяха шокирани от представянето на Нгану и нокдауна срещу Фюри – но не и Джошуа.