Бившият съперник на Тайсън Фюри Стив Кънингам не е уверен, че британеца ще победи Олександър Усик в обединителния бой за всички пояси в тежка категория. Фюри не успя да впечатли в последния мач срещу Франсис Нгану, който спечели по точки, а мнозина в боксовия свят вече определят Усик като фаворит да победи Циганския цар на 18 май.

Шампионът на WBC обаче остава уверен, че ще стане първият неоспорим шампион след Ленъкс Люис през 1999 г., и изглежда в застрашителна форма след забележителната си трансформация.

Но бившият му съперник Кънингам, който се прочу катоповали непобедения Фюри по време на сблъсъка им през февруари 2013 г., не е сигурен, че Циганския цар ще чуе последния гонг тази пролет.

"Мисля, че Усик ще спечели с решение срещу Фюри. Или това, или Фюри ще бъде дисквалифициран“, заяви Кънинингам пред World Boxing News. „Фюри ще трябва да се наведе и да легне върху Усик, за да го умори, както прави обикновено“.

Американецът, който загуби от Фюри въпреки нокдауна, също така твърди, че Фюри не е взел на сериозно предишния си двубой срещу бившия шампион на UFC Нгану.

„Смятам, че Нгану изглеждаше толкова добре, колкото в битката с Фюри, само защото Фюри не се отнасяше сериозно към бой с ММА състезател. Нгану обаче има невероятна сила. Той нанесе чист удар на Фюри, който изобщо не беше във форма“.

Фюри има значително предимство по отношение на ръста си пред Усик, тъй като е висок 206 сантиметра, а украинеца e „само“ 191 сантиметра, което несъмнено ще се опита да използва по време на размените.

35-годишният боксьор вече изглежда в много по-добро състояние, докато се подготвя за срещата с Усик, а феновете са впечатлени от работата му с подложките в кадрите от тренировките с баща му Джон. Очаква се, че той ще трябва да победи Усик два пъти в сагата им в тежка категория, като клаузата за двустранен реванш е активна независимо от победителя.

Потенциална изцяло британска битка с Антъни Джошуа може да се появи на хоризонта, ако той наистина постигне напредък отвъд предстоящия си съперник. Това вероятно няма да се случи преди 2025 г., като Джошуа се надява да се бие отново през тази година потенциално срещу победителя от сблъсъка на Филип Хъргович с Даниел Дюбоа.