Двукратният шампион в тежка категория Антъни Джошуа се подигра с Тайсън Фюри и омаловажи постижението на Франсис Нгану да свали на земята неговия сънародник, докато той се готви да бъде по-добър от Фюри и да нокаутира бившата суперзвезда на UFC.

Нгану прати Тайсън Фюри в нокдаун в първия си професионален боксов мач, в нещо определено като най-шокиращия момент в бокса през 2023 г., но в крайна сметка загуби с разделно решение от Циганския цар.

В резултат на силното си представяне срещу Фюри, Нгану успя да си осигури още една супер битка въпреки рекорда си 0-1, като се изправи срещу друга британска сензация в тежка категория Антъни Джошуа, след малко повече от две седмици.

Въпреки това, в двубоя на DAZN преди тяхната битка, Джошуа отхвърли смайващия нокдаун на Нгану, като същевременно отговори на убеждението на камерунеца, че той няма да може да се възстанови толкова добре, колкото Фюри, ако и той падне на платното.

„Да, имам съмнения относно това, дали Джошуа ще стане от същия удар, който получи Тайсън. Тайсън показа, че е много издръжлив, видях го да се връща от нокдаун, който не бихте повярвали, срещу Дионтей Уайлдър. Той вероятно е един от най-издръжливите хора и това не е неуважение към Ей Джей, но не вярвам, че Ей Джей би понесъл това, което понесе Тайсън.“

Джошуа отвърна: „Кой не е събарял Тайсън? Толкова много хора са пращали Тайсън на земята.”

Когато Фюри падна на земята срещу Нгану, това беше седмият път, в който му се е случвало в 16-годишната кариера. Това са правили Невен Пайкич, Стив Кънингам и Дионтей Уайлдър (4 пъти).

Антъни Джошуа срещу Франсис Нгану ще се проведе в петък, 8 март.