Сапуненият сериал с избора на следващ съперник на абсолютния шампион в супер средна категория Канело Алварес (60-2-2, 39 нокаута) получи нов епизод. Според ESPN, PBC на Ал Хаймън е изразил готовност да плати на Алварес гарантирани 35 милиона долара, ако неговият съперник в битката, насрочена за 4 май, е сънародникът му и бивш световен шампион джуниър в средна категория Хайме Мунгуя (43-0, 34 нокаута).

PBC е уверен, че двубоят между Канело и Мунгуя ще се продава по-добре от сблъсък срещу шампиона на WBC в средната категория Джермал Чарло. Смяташе се, че Канело вече е избрал Чарло за следващия си съперник.

Припомняме, че по-рано Алварес заяви, че следващият му съперник ще бъде американец, отхвърляйки по този начин кандидатурата на Мунгуя. В същото време самият Канело отхвърли възможността за двубой срещу Терънс Крофърд, като обяви, че няма какво да спечели от такъв мач. Освен това вече се разбра, че Алварес няма да се бие и с Давид Бенавидес.

След това сред обсъжданите варианти остана само другият брат Чарло, но той, както изглежда, дори не е близо до подготовка за евентуално излизане на ринга.