Антъни Джошуа планира да окачи ръкавиците си само след две години. Двукратният световен шампион в тежка категория, който в момента е в разгара на своята кариера, е на 34 години и е известно, че навлиза в последния етап от боксовия си път.

Перспективата Ей Джей да се откаже от бокса завинаги обаче все още ще бъде изненада за много британски фенове на бокса, които от няколко години очакват сблъсък между него и Тайсън Фюри. Всъщност Джошуа обясни, че първоначалният му план е бил да се пенсионира, когато навърши 35 години през октомври тази година. Сега обаче той очаква да продължи да се бие още няколко години.

"Винаги съм казвал 35", каза Ей Джей в шоуто на Джонатан Рос по ITV. "През октомври съм на 35 години, мисля за още около две години, ако тялото ми издържи. Създал съм определени бизнеси, в които мога да премина по естествен начин и които не разчитат на това да съм ринга".

През март Джошуа нокаутира Франсис Нгану, за да постигне четвърта поредна победа в рамките на 12 месеца. Тези неотдавнашни триумфи последваха опустошителните му поражения от Олександър Усик през 2021 и 2022 г. - при които той загуби поясите си, а след това не успя да ги спечели обратно в реванша.

В следващия си двубой се очаква Джошуа да се изправи срещу победителя от двубоя между Фюри и Усик - които се срещат за безспорната корона на 18 май - или да се състезава за пояса, който победителят се очаква да бъде принуден да освободи след този мач.

Поради факта, че Фюри и Усик имат клауза за гарантиран реванш, победителят от първия им двубой няма да може да изпълни задължението от IBF да се бие с Филип Хъргович.