Ъндъркартата за двубоя за безспорната световна титла в тежка категория между Тайсън Фюри и Олександър Усик. До битката между Фюри и Усик, която ще се проведе на 18 май в Саудитска Арабия, остават малко повече от шест седмици. Първоначално мегасблъсъкът трябваше да се състои през февруари, но беше отложен, след като Фюри получи рана по време на спаринг.

В съпътстващото събитие ще се срещнат за втори път Джай Опетая и Майрис Брейдис, след като Опетая победи латвиеца по точки преди две години. Австралиецът беше в лагера на Фюри, преди той да се откаже от първоначалната си дата за мач с Усик, но отлетя за дома да се готви за реванша с Брейдис след само пет спаринга с Фюри. Опетая спечели титлата в категория полутежка, след като се боксира 9 рунда със счупена челюст.

Уелсецът Джо Кордина също е включен в програмата на 18 май, когато защитава световната си титла в категория перо срещу ирландеца Антъни Какасе.

Агит Кабайел и Франк Санчес в тежка категория участваха в двубоя на Антъни Джошуа срещу Ото Валин точно преди Коледа и двамата излагат на риск своите серии от 24 мача без поражение. Кубинецът има 24 победи, от които 17 с нокаут. Германецът е с 16 нокаута от 24 победи.

Бившият шампион в лека тежка категория Сергей Ковальов, който тази седмица навършва 41 години, не се е бил от почти две години, но се завръща, за да се изправи срещу непобедения швед Робин Сафар.

След впечатляващата си победа с нокаут срещу Гавин Гуин миналия месец Марк Чембърлейн се изправя срещу Джошуа Уахаб и иска да постигне бърз обрат. Спаринг-партньорът на Фюри - Моузес Итаума, наричан "британския Майк Тайсън", ще търси петата си поредна победа с нокаут в първия рунд, когато се бие с Иля Мезенчев.

В другите два двубоя от програмата бронзовият олимпийски медалист Дейвид Найка ще се изправи срещу Майкъл Зайц, а добрият приятел на Фюри Айзък Лоу ще се изправи срещу Хасибула Ахмади. Лоу е спечелил три мача, откакто беше спрян от Ник Бол.

ПЪЛНАТА КАРТА

Тайсън Фюри – Олександър Усик, обединителен бой за всички титли в тежка категория

Джай Опетая – Майрис Бриедис 2, бой за вакантната титла на IBF в полутежка категория

Джо Кордина – Антони Какасе, бой за титлата на IBF в категория перо

Агит Кабайел – Франк Санчес, тежка категория

Сергей Ковальов – Робин Сафар, тежка категория

Марк Чембърлейн – Джошуа Олувасеун, лека категория

Айзък Лоу – Хасибула Ахмади, категория перо

Моузес Итаума – Иля Мезенцев, тежка категория

Дейвид Найка – Михаел Зайц, полутежка категория