Джони Нелсън сензационно заяви, че членовете на семейството на Тайсън Фюри са "къртиците" в тренировъчния му лагер. Фюри трябваше да се изправи срещу Олександър Усик в исторически първи двубой за обединяване на четири пояса на 17 февруари в Саудитска Арабия. Но преди да бъде принуден да се откаже от участие две седмици по-рано заради получена порезна рана по време на спаринг, тренировъчният му лагер беше белязан от противоречия.

Бившият световен шампион в полутежка категория, превърнал се в коментатор на Sky Sports, Нелсън дори заяви, че Фюри се е обърнал срещу него по време на спарингите. Затова екипът на Фюри беше убеден, че в лагера има вътрешен човек, който предава информация.

"Искате ли да знаете кой е къртицата? Баща му и брат му - те са къртиците. Защото, слушайте, не съм казал нищо, което баща му да не е казал“, обяви Нелсън.

"Не съм казал нищо, което брат му да не е казал, добре, може да съм поръсил малко подправки, но това, което казвам, е, че е записано - баща му казваше, че лагерът е този, онзи и другият. Записано е, че брат му е казал, че там има твърде много батковци".

Бащата Джон наистина каза, че тренировъчният лагер на сина му е бил "цирк", а братът Шейн критикува представянето през октомври срещу Франсис Нгану.

35-годишният Фюри победи 37-годишната ММА звезда Нгану само със спорно разделно решение, след като беше свален от бившия шампион на UFC в нокдаун. Сега той се подготвя вместо това да се изправи срещу 37-годишния Усик на пренасрочената дата 18 май отново в Рияд.

А Нелсън настоява, че и бащата Джон, и братът Шейн са от жизненоважно значение, за да държат непокорния тежкоатлет на земята.

"Тайсън не е идиот, но Тайсън е главата на змията - така че всички те трябва да се държат прилично, защото искат да останат на тази заплата. Така че те ще му кажат това, което мислят, че иска да чуе, за да се вкопчат в него. Брат му и баща му - те са неговите истински хора и не харесват тези хора, които са наоколо, и не са щастливи“.

"Но тези хора, които са наоколо, си мислят: "Плащат ми добре, така че ще ти кажа това, което искаш. Аз не харесвам Тайсън Фюри, просто му викам BS, не го харесвам. Тези хора около него казват: "Джони Нелсън това, Джони Нелсън онова", аз не харесвам Тайсън Фюри, защото смятам, че той е най-добрият в тежка категория в света. Но имаш хора, които ти шепнат в ухото и говорят глупости, само защото това отговаря на програмата им. Слушайте баща си, слушайте брат си - те са тези, които говорят истината, те са къртиците“.