Франсис Нгану излиза на боксовия ринг за първи път, за да се изправи срещу световния шампион в тежка категория Тайсън Фюри. Въпреки че е шампион от UFC, общият консенсус е, че двубоят на Нгану с Фюри ще протече по същия начин като високопоставените кросоувъри в миналото – боксьорът ще победи без проблеми. Но камерунеца вярва, че може да има повече шанс.

Говорейки с Джо Рогън, човекът от MMA повтори теория, изложена за първи път от Дионтей Уайлдър, който твърди, че Фюри се е бил с подправени ръкавици.

„Той е много труден с ръкавиците си. Мисля, че лъже. Говорим за това с екипа и те казват: „О, британската комисия е с ръкавиците. Казвам си: „Братко, ще стигнем дотам, трябва всяка ръкавица да бъде проверена.“

„Не ми казвайте за тази комисия,„ О, ръкавиците трябва да бъдат проверени. Ако искате да се бием с голи ръце, с голи кокалчета, хайде с голи кокалчета. Но не ми давайте ръкавици от 10 унции и носете ръкавици от 8 или 6 унции, защото той няма защита. Не."

Обвинението беше до голяма степен развенчано и нито един официален или управляващ орган не каза нищо, което да му придаде достоверност. Все пак Нгану настоя, твърдейки, че не само Уайлдър се е оплакал, след като се е изправил срещу Фюри.

„Но съперникът му се оплаква от ръкавиците си. Може да не е вярно, но трябва да проверим това. … Мисля, че няма какво да губим, като проверяваме отново, защото повече от веднъж хората говорят за неговите ръкавици и дори за опонентите му. В света на бокса трябва да се тревожиш за всичко. Ако някой каже нещо в бокса, по-добре проверете отново.”

Фюри и Нгану се изправят един срещу друг на 28 октомври в Рияд, Саудитска Арабия.