Боксовият мач на Тайсън Фюри със звездата от ММА Франсис Нгану включва клауза за реванш, според информациите в медиите. Двамата състезатели в тежка категория ще се изправят един срещу друг в Саудитска Арабия на 28 октомври след месеци на преговори и Фюри ще заложи отново на карта рекорда си без загуба. Световният шампион отрече миналата седмица да има клауза за реванш, но Boxing News 24 разкри, че наистина има клауза, включена в договора.

Въпреки че Циганския цар е големият фаворит за спечелването на битката, той не се е бил от девет месеца и се изправя срещу един от най-силните удари в бойните спортове, което означава, че рискът да загуби е налице. Изглежда, че самият боец също внимава с това, като клаузата за реванш му дава шанс да поправи потенциална грешка, ако нещата не вървят по план следващия месец.

В това, което ще бъде състезание от десет рунда според официалните правила на професионалния бокс, повечето фенове и експерти смятат, че уменията, обхватът и разбирането за дистанция на Фюри ще бъдат твърде трудни за преодоляване на неопитния Нгану.

Двамата вече се изправиха на първата си пресконференция и се изправиха един срещу друг пред микрофона в опит да спечелят феновете. Съобщението за двубоя беше посрещнато с критики, като много фенове на бокса искаха да видят Фюри да се изправи срещу Антъни Джошуа или Олександър Усик.

Въпреки че бяха проведени преговори за потенциални двубои и срещу двамата опоненти, не изглежда нито един от тях да бъде направен, като Усик наскоро нокаутира Даниел Дюбоа, а Джошуа победи Роберт Хелениус през август.

Въпреки че и двамата търсят нови опоненти, изглежда, че Фюри няма интерес да се изправи срещу нито един от двамата, въпреки че редовно се твърди от промоутъра му, Франк Уорън, че никога не е направена подходяща оферта.

Беше съобщено, че Фюри може да бъде лишен от световната си титла на WBC, ако продължи да отлага още защити, като битките срещу Джошуа и бившия съперник Дионтей Уайлдър все още не са обсъждани, според вестник „Дейли Стар“.

35-годишният Фюри вече защити пояса на WBC три пъти, откакто го взе от Уайлдър през 2020 г., като последното предизвикателство от Дерек Чисора беше направено в края на миналата година.